Настимир Ананиев:   Важно е да има кабинет, защото има много кризи,

...
Настимир Ананиев:   Важно е да има кабинет, защото има много кризи,
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Няма значение кой ще е премиер, няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ

Настимир Ананиев: 

 

 

Важно е да има кабинет, тъй като има доста рецесии, които би трябвало да се решат. Макар, че самият Бойко Борисов признава, че влизането в Шенген и еврозоната само може да направи Продължаваме Промяната-Демократична България - това разяснява в студиото на " Денят стартира " Настимир Ананиев – народен представител от ПГ на ПП-ДБ.

 

" Аз мисля, че единствено държавно управление на ПП-ДБ може да направи това, да вземем за пример държавно управление на акад. Денков. Поне има някакво придвижване, тъй като досега се говореше единствено за втория мандат. Нищо не чувахме за първия мандат. Най-накрая ГЕРБ се осъзнаха, че ЦИК ги е определил за хората, които ще получат от президента първия мандат и те би трябвало да подхващат нещо ", сподели Ананиев.

 

По думите му, ПП-ДБ са се държали доста кардинално и отговорно, защото поддържат линията преди и след изборите една и съща.

 

" Ние декларирахме, че държавно управление на ГЕРБ няма да подкрепим, нито държавно управление с присъединяване на ГЕРБ. Предложихме законодателна и управническа стратегия, предложихме кабинет с лица, които да ръководят тази стратегия ", изясни Настимир Ананиев.

Във връзка с появилите се в медиите имена за претенденти за министър председател от ГЕРБ, съгласно Ананиев Мария Габриел не е надпартиен човек, " което няма неприятно да имаш партийно користолюбие ".

 

" Ние в никакъв случай не сме казвали: желаеме или не желаеме еди кой си за министър председател. Ние сме били кардинални. Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ, няма да подкрепим и кабинет с присъединяване на министри на ГЕРБ. Посоката е една - в случай че в действителност желаеме да се случат нещата, да бъде осъществен втория мандат ", добави Ананиев.

 

По думите му, Борисов е изгубил доверието си в Европа и по тази причина желае да постави някой, който е мощен в Европа. Но е значимо да се видят кои са и министрите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР